En bra helg….

DSC_0053

Jag har ett tag gått och funderat på att det skulle vara roligt att åka iväg och på en liten fotohelg någon gång. För att kunna uppfylla detta hörde jag av mig till min vän Claes Thuressson som jag lärde känna efter ett konstigt möte för lite mer än ett år sedan. Jag frågade honom om jag skulle kunna få komma ner till Malmö en helg för att komma ifrån vardagen lite och ägna mig åt mitt intresse. Sagt och gjort, i helgen var det dags. Claes hade efter mina önskemål gjort en liten fototur. Som tema hade jag svartvita bilder från gammal, nerlagd och sliten industri. Perfekt miljö för svartvita bilder.

Under helgen har jag utan att klaga gjort en rundtur i det skånska Klagshamn (det skämtet var dåligt). Ett naturområde med en blandning av havet, industri, ett gammalt stall. På söndagen åkte vi till Rosengård.  Ytterligare ett slitet område, som dessvärre fungerar som bostäder för 20.000 människor. Juvelen i området var dock ZlatanCourt. Fotbollsplanen som Zlatan sponsrat till ungdomarna i Rosengård. Vid ingången till fotbollsplanen satt en guldpläterad skylt där det stod:

Här finns mitt hjärta

Här finns min historia

Här finns mitt spel

Ta det vidare

Nu så här i efterhand tänker jag på detta möte jag gjorde med Claes för lite mer än ett år sedan. Att träffen med en person som söker upp mig, som jag aldrig tidigare har träffat kan utvecklas till en vänskap. Jag har haft en kanonbra helg nere i Skåne, bott hos en varm och välkomnade familj. Vid ett tillfälle när vi skulle äta och de tyckte jag skulle börja sa jag ” Jag är ju lite försiktig av mig, så jag vågar ju inte börja”. Svaret från Eva som är Claes fru blev då: ” Då har du kommit till fel familj, här gäller det att ta för sig annars får man inget”. Jag tror inte att hon riktigt menade att jag var tvungen att hålla mig framme för att få någon mat. Jag tror mer att budskapet var att ”känn dig som hemma”. Det var ett budskap som genomsyrade hela helgen. Att känna sig som hemma och komma som man är. Det är precis det jag känt under helgen, att här får jag vara som jag är.

Tänk vad skönt det är med sådana människor som accepterar mig som jag är. tack Claes och Eva och alla härliga barn för en kanontrevlig helg. Jag har förutom massa fina bilder fått med mig massa fina minnen hem. De minnena ska jag ta vidare.

Vad behöver du för att känna att du får vara den du är?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s