Aldrig över 100

skapa ditt liv

 

På min facebooksida innan jul hade jag en egen liten julkalender där man kunde vara med och utmana sig själv genom att göra små utmaningar. De var många som var med och utmanade sig själva. Vissa var svåra att göra medans vissa var lätta att göra, och egentligen är det ju jämt så. Det som är svårt för någon annan kan vara lätt för någon annan. Min tanke med utmaningarna var att man själv skulle se att man ofta klarar mer än vad man tror, och genom att utmana sig så kommer man framåt i livet. De är min tro iallafall.

Nu är det snart nyår, och många kommer att avlägga ett nyårslöfte. En del kommer att klara av det och en del kommer inte att göra det. Jag kommer inte att avlägga något nyårslöfte, jag brukar ändå inte klara av att hålla dem. Däremot har jag bestämt mig för att anta en utmaning under nästa år. På en av mina luckor så skrev min fru att hon hade utmanat sig själv genom att anmäla sig till halvvättern. Hon utmanade sedan mig att göra något liknande.  Nu har jag bestämt mig för vad min utmaning ska vara under nästa år.

Jag har alltid sagt att jag ska aldrig komma över 100kg, hittills har jag aldrig gjort det. Men nu är det nära. Egentligen så lider jag inte så mycket av det. Jag har accepterat att jag väger nästan 100kg, men vet att jag skulle må så mycket bättre och orka så mycket mer om jag gick ner lite.

Jag kollade idag på en BMIskala och insåg att jag hade 14 kg i övervikt. 14 kg som jag släpar runt med i onödan. Mitt mål är därför att inom ett halvår från 1 januari gå ner dessa 14 kg. För att klara av detta vet jag att jag måste ändra ganska mycket i mitt liv. Jag måste röra på mig mer, jag måste äta mindre snacks, osv.

Jag är inte säker på att jag kommer att klara det, men jag ska göra ett ärligt försök.

Vad har du för utmaning under nästa år?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s