Om Vardagsbetraktelser

Jag är en kille på 41 år som gillar att fotografera. Jag har inte fotograferat så jättelänge utan håller på så sakta att lära mig. Jag har länge letat efter något att ha som hjälpmedel till att få ut mina tankar och funderingar som jag har. Nu känner jag att jag har hittat det jag letat efter.

Den 13 juni – 2008 tog mitt stressiga och gamla liv slut.  På min väg mot min förändring har jag funderat lite på vad det har varit som hjälpte mig tillbaka. Jag har någonstans sett att min utveckling har bestått av tre st ledord. Att välja, att våga, och att vårda. Dessa tre ledord hittar ni även på denna blogg.

VÄLJA – För att påbörja en förändring, vad det än må vara som du vill förändra så tror jag att man måste välja att göra en förändring. Att komma till den punkten där jag kommer fram till att ”nu vill jag inte ha det så här längre”.  Det är oftast när man kommer fram till att man inte vill ha det på ett visst sätt längre som man väljer att göra en förändring. Att välja att man vill ha det på ett annat sätt än vad som är nu är det första steget man måste ta. Jag tror att det är det steget som är lättast att ta. Att komma fram till att man inte vill ha det på ett visst sätt längre.

Jag kom till en punkt där jag i första steget inte valde själv att jag ville ha en förändring i min vardag – livet valde åt mig, de gick inte en dag till. Valet jag gjorde var när jag kom fram till att jag ville inte ha en vardag där jag inte mådde bra. Istället för spåret som innebar stress, otrygghet, osv så valde jag ett annat spår. Ett spår som skulle leda till en vardag där jag mådde bra.

VÅGA – När du valt att du vill göra en förändring följer ofta konsekvenser, konsekvenser som består av saker som man väljer att göra eller sluta att göra för att nå just den förändringen som man vill uppnå. Ofta är det saker som man kanske inte tidigare tänkt på, ibland kan det vara saker som man vet att man måste ta tag i fast av olika anledningar inte gjort. En höjdhoppare blir inte bra i höjdhopp om han inte lägger ner en massa tid på att träna.

En konsekvens för mig var att börja gå i terapi – tidigare tänkte jag att ”terapi går man bara i om man är sjuk och det är inte jag”. Idag vet jag att det var det bästa jag gjort, visst det var lite otäckt att titta på sig själv och upptäcka saker som låg till grund till att jag inte mådde bra. Men genom att titta på dem och se att ”jag kan vända detta till något bra” blev det lättare. Jag fick även utmana mig själv genom att börja att dela med mig av mina erfarenheter på Vardagsbetraktelser och mina bilder jag säljer. Genom att göra det upptäckte jag att jag sitter på en erfarenhet som berör många och som kan hjälpa många vidare i sin förändring.

VÅRDA – När du nått en bit på förändringen som du vill uppnå eller du kanske rent av nått nästan ända fram är det viktigt att vårda din förändring. En höjdhoppare fortsätter inte att vara duktig på höjdhopp om han inte fortsätter att träna och utvecklas inom höjdhopp. Hela tiden kommer det nya teknikner som han måste lära sig för att fortsätta att vara en bra höjdhoppare. Precis så är det med din förändring. När du nått en bit gäller det att fortsätta och utmana sig för att fortsätta att utvecklas i samma linje som tidigare. Det är även viktigt att se de framstegen som du gjort, att se alla de stegen som du gjort som lett fram till att du kommit så långt som du gjort i din utveckling.

Ett sätt för mig att se de framstegen jag gjort och fortfarande gör var att starta Vardagsbetraktelser.se. Visst finns det dagar som är bättre än andra, men det är en del av livet. ”En del av livet är att ha mindre bra och mer bra stunder” Detta var en dag i Januari – 2011 som jag kännde att nu har jag en vardag där jag mår bättre och jag beslutar mig för att starta Vardagsbetraktelser.se.  När jag tittar tillbaka ser jag dessa tre ledord som hjälpt mig till min förändring. VÄLJA, VÅRDA, VÅGA

Detta är precis vad vardagsbetraktelser.se handlar om, att med ord och bild  förmedla vad jag ser i min vardag samt visa hur det hjälper mig att utvecklas.Annonser

6 tankar om “Om Vardagsbetraktelser

  1. Ramlade in på din blogg via en länk från en kompis blogg ”Levande charader”. Jag läste o läste -insåg hur lika bakgrund vi har haft, min ork tog slut för ca 5 år sedan – en höstdag tog det stopp. Känner väl att jag är ganska bra upp på banan igen men resan har varit lång och jag har lycktas mycket pga att odla mina egna intressen o ta hand om mig själv på ett bättre sätt. Jag har en blogg ( http://bloggaarrow.blogspot.com/ ) du är välkommen dit !

  2. Hej hej!! Jag hittade din blogg av en slump och fastnade direkt,den påminde så mycket om mig.Har bara hunnit läsa lite i den, men ändå så stämmer så mycket in på mig. Det är inte så länge sen som jag förstått att jag s k gått in i väggen av alla händelser som skett i mitt liv senaste åren..Det ena har avlöst det andra.Jag har kommit en bit på vägen men det har tagit sååå lång tid.Ska fortsätta läsa i din blogg 🙂
    /L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s